Hvorfor mineralanalyse?
Årsaken til at det i det hele tatt er nødvendig å analysere hva kroppene våre inneholder av mineraler (og indirekte behov for vitaminer), blir egentlig helt innlysende:
- Økt bruk av kunstgjødsel – dette forandrer mineralinnholdet i jorda til dels kraftig.
- Sprøytemidler – det er vel unødvendig å nevne at de fleste av dem er veldig giftige – det er jo det som er poenget med dem.
- Lagring, transport og oppbevaring av maten vår - kvaliteten forringes ofte.
- Næringsmiddelindustriens prossessering av råstoffene- herunder kommer også fargestoffer, konserveringsmidler, syntetiske smaksforsterkere og annen matsminke.
- Mye fast- og junkfood - ”kjapp- og søppelmat”
- Høyt inntak av raske karbohydrater som sukker, hvitt mel, polert ris, poteter – ikke minst brus, leskedrikker... har du forresten tenkt på at nordmenn er trolig de eneste som spiser brød som mat og ikke brød til mat?
- Stress – visste du at stress senker flere viktige mineralverdier i kroppen?
- Uregelmessig kosthold – spiser du fire regelmessige måltider pr dag?
- Kjemiske medisiner vil ofte forrykke mineralbalansen kraftig – sykdommer vil også forrykke mineralbalansen din.